Prázdniny 2015

První prázdninový víkend začal dobře, a to na noční soutěži o pohár starosty Moravan. Ze soutěže na široký 2B s mašinou bez úprav kápla bramborová.  Ve druhém kole s upravenou mašinou na úzký 2B doběhli kluci šestí v čase 16,… – celkově spokojenost. A prodloužený sváteční víkend tradičně pokračoval domácí soutěží o poháry kosteleckých lapků a Pepíka Římka… V horkém ovzduší byla atmosfera komorní – do mužské soutěže se přihlásilo kromě tří domácích týmů ještě šest dalších. Dámskou startovku zaplnily jen naše holky, a to samy horko těžko slepený dohromady (nutná byla pomoc z Hrobic, Opatovic, od kluků i laická premiera, nehledě na matku těsně po šestinedělí). V solo jízdě byla v prvním kole na pravém proudu proudnice až moc živá, ale druhé kolo klaplo pěkně a tak team překvapivě vyhrál :-). Domácí klučičí áčko v součtu suverenně vyhrálo před dvojblokem ze Srchu, a to dvěma 23sekundovými běhy!!! Solidní ambice béčka bohužel pohořely v prvním kole na rozpojených béčkách. A stará garda urvala až 8.místo i díky nenalití ve druhém kole…No a ke konci víkendu padl nějakej ten panáček kromě vítězů i na novou hasičku! Fotky ke skouknutí TADY.

Červencový program pokračoval na sousedním Konopáči… Naši kluci dali dokupy dva teamy za podpory Andi, Andrejky a Renči 🙂 První kolo s návratem proudařů s proudnicemi dopadlo v obou případech dobře. Ale zatímco v druhém kole s typickým výběhem do kopečka si áčko zajistilo vítězství, béčko si jednoho proudaře stáhlo z hrany a bylo po nadějích.

Na další typicky červencovou okrskovou soutěž v Chotěnicích jsme dali dohromady dvě netradiční čtyřčlenná družstva. Upřímně řečeno, při letošní malé účasti sedmi družstev je rozstřelový systém na autorku, která má vše z doslechu, doteď až moc tvrdý oříšek. Takže ten, kdo se zúčastnil ví, vy ostatní vemte za vděk informací, že naše „áčko“ (ve složení Lukáš, Marťas, Jindra a Petr) bylo třetí v hlavní soutěži a béčko (ve složení Fanda, Luboš, Ráďa a Anďa) třetí v malém poháru. Zcela určitě nutno vyzdvihnout Andin hustokrutěpřísnej výkon – Ráďa jí džentlmensky přenechal rozdělovač s proudem a následně jejich banda běžela šestkrát!!! Fotečky TADY

Kam už se ale všichni těšili minimálně měsíc, to byla poměrně mladá, zato velmi oblíbená soutěž o putovní pohár v Medlešicích. Co myslíte? Podíval se pohár někam jinam nebo zas zdobí pro něj už okoukanou naší hasičárnu? Ano!!! Bé je správně. Ale bylo to letos fousový… Začneme béčkem, který mělo letos pech. Po prvním kole s lehkým zaváháním na béčkách byli kluci s Andrejkou čtvrtý, ale v druhém kole se jedno béčko vysloveně splašilo, prdlo, béčkaři naflákalo a bylo po srandě. Áčko mělo v prvním kole na obhajobu poháru našlápnuto, ve druhém kluky ale dostaly pod tlak Markovice, když doběhly jen těsně za loňským (naším) rekordem. Hozenou rukavici jsme ale zvedli, rekord zase vylepšili (1:14) a pohár jel zpátky do kasáren 😉 Fotky TADY

Na konci prázdnin nás čekal domácí dvojboj memoriál-liga. Jednoduše shrnuto: střídavě oblačno až jasno. O kom se tu ale zmínim letos nejspíš naposledy jsou naše ženy. Bohužel to nedopadlo ani na jeden domácí srpnový podnik a budeme tak už jen vzhlížet k lepším zítřkům příští sezony (i když bůhví kolik těhotných zas přinese zima…). Nejdůležitější informace o 19.ročníku memoriálu Fandy Krále je domácí vítězství!!! Fotky tu a tady. Áčko bylo teda dobře namotivovaný na následující odpolední kolo ve Slepoticích. Jak to tak ale už párkrát bylo….když se daří nám, ostatním taky – za 18,96 bylo 9.místo. Video TU s klukama v čase 3:22. To na dalším kole u nás v Kostelci brala Čeperka vítězství za 18,56. A kluci by svým časem ze Slepotic brali bronz. Jenže kdyby-chyby. Doma se nechal předek ulejt a za 21,86 se toho moc čekat nedalo… Ke shlédnutí tady (kluci ve 4:35), kupa fotek TU.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Ze závodů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.