Sezona 2011 v podání soutěžních družstev

 

Letos se soutěžní družstva zúčastnila 24 závodů, z nichž pouze tři dopadly spíše podprůměrně, šest průměrně, deset nadprůměrně a 5 excelentně. Nutno podotknout, že hodnocení prováděla osoba zcela zaujatá, takže bude asi lepší, když to posoudíte sami…

Ačkoli cesta na první závody sezony v Načešicích byla komplikována varem, den se nakonec docela dobře vyvedl. Kluci proběhli tradiční zatáčkou kolem vrby v druhém nejrychlejším čase. Proti holkám se spikla technika a tak běžely natřikrát – a nakonec z toho bylo první místo…

Následovala okrsková soutěž v Morašicích: kluci tu měli rozběhnuto velmi solidně, ale téměř 20ti vteřinový nástřik jim zajistil až 6.místo. Holky se ve 2členném startovacím poli popraly s tradičními soupeřkami z Morašic a byla z toho těsná 3setinová prohra.

První ligové kolo bylo nachystáno v nočních Slepoticích: kluci z nich odjížděli po krátkých béčkách a držkopádu na rozdělovači bez bodíku. Holky si nejdřív vyrobily správnou dívčí dusnou atmosferu, ale překousaly jí a za 5.místo si odvezly první 3 bodíky…

Na ligové soutěži v Rábech se nám nedařilo doslova hromadně – kluci měli potíže na rozdělovači s novými pojistkami a holky zas půjčenou strojnici, která si s naším pohonem poněkud nepotykala. V pohárovce se už ale děvčata vytáhla a byl z toho nááádherný čas 22.89.

Na tradiční soutěži v Heřmanově Městci jsme si společně vylámali zuby na družstvech z Malinného. Kluci v prvním kole rozstřelů, holky v obou kolech nabitého 2členného startovního pole…

První červnový víkend byl opravdu našlapaný aneb Strašov – Klešice – Dašice: z druhé noční ligovky ve Strašově odjížděly holky po nedorozumění (prozměnu s novým rozdělovačem) bez bodu. Zato kluci posbírali prvních 8 bodů za pěkných 23,01. V sobotu ráno v Klešicích to odsejpalo přesně naopak – kluci přes zavřený kohout tu vodu k terčům ne a ne dotlačit, holkám zas klapla spolupráce s morašickou strojnicí a vezly domů putovní pohár. Do Dašic na ligu už jeli odpoledne kluci sami a podezřele jim to svědčilo: zlepšili si osobák na 21,83 a získali další body za pěkné 7.místo. V následujících pohárových rozstřelech nejdřív vyřadili domácí team a potom jen o vlásek vypadli s favorizovanými Kuněticemi.

U příležitosti 130.výročí založení místního sboru jsme vyrazili soutěžit do Lánů. Téměř ženský mix se dvěma chlapci obsadil krásné 6.místo, více ale místní při oslavách zarmoutili kluci – doběhli nejrychleji (s dámou na savcích nutno dodat) a odvezl isi putovní pohár.

Ani poslední červnová sobota nebyla z nejklidnějších… Na okres do Otradova se holky ani po 2měsíčních přípravách dohromady nedaly, takže vyrazily jen dvě jako výpomoc sousedkám z Morašic…podílely se tak na celkovém 5.místě. Kluci vyrazili na ligu do Čeperky – tady se klasický ligový útok sčítal se štafetou 4×100 m do Memoriálu Jardy Teplého. Štafetová čtveřice zvládla premiéru po minimálním treninku na jedničku a v součtu s osobním rekordem z útoku (20,61 s) z toho bylo také 5.místo!! Následoval rychlý přesun do Hošťalovic. Tam běželi kluci a mix dvoukolový závod o pohár starosty obce. Kluci skončili těsně pátí (nevěřili byste, že se dá savice přichystat obráceně) a mixu uteklo po solidním prvním kole umístění v první polovině startovního pole po diskvalifikaci v netradičním běhu. Den měl však přecijen zlatou tečku – málo platné byly soupeřům nekonečné pokusy o nejrychlejší nalití – naše trio bylo prostě za 7.78 nejlepší.

Za dosti větrno-deštivého počasí probíhal dvojboj Choltice – Rohovládová Běla. Do Choltic jeli kluci sami a (opět podezřele) se jim v nabité konkurenci dařilo…až poslední tým Zbožnova je odsunul na nepopulární bramborovou pozici. Na lize v Rohovládové Bělé se oběma týmům časově dařilo – bohužel stejně jako ostatním. Za čas 20,76 skončili kluci až na sedmém místě. Holky za 21,95 na šestém – nicméně to pro ně alespoň bylo důstojné rozloučení s ligovou sezonou – na další soutěže už se bohužel nesešly.

Ve sváteční červencové dny jsme pořádali první ročník kosteleckých lapků. Při parádním počasí nebyla účast tak početná, jak bychom si přáli, tím ale určitě nehodláme snižovat význam pořadí na prvních místech mužské soutěže – Morstelec, Morašice, Kostelec, Kostelec…

O dovolené se ještě na začátku července mluvit nedalo…hned o dalším víkendu jsme vyrazili na Konopáč…tam ovšem týmu A selhala komunikace mezi oběma nadmořskými výškami. Mix tým se dvěma statečnými děvami se však následně poučil a bylo z toho exkluzivní 2.místo.

Po delší prázdninové pauze byl první soutěží tradiční domácí memoriál Fandy Krále. Hoši obhajovali první místo…podařilo se jim to částečně….v koprodukčním teamu Morstelce. Odpoledne se poněkud zkomplikovalo opakovanými útoky zákeřných vos, ale hlavní bylo, že puťák zůstal doma na Haciendě.

V následujícím měsíci čekal kluky blok pěti ligových závodů… Vše začalo po dvou paralelních rozlučkách se svobodou ve Slepoticích. Teda takle uvolněnou atmosferu (zejména na rozdělovači) jsme ještě nezažili…levý proud ji měl ale uvolněnou až moc, což se mu vůbec nevyplatilo…za ten bezbod poněkud zvlhnul. Do druhého dne už ale byli všichni fit a v Opatovicích z toho bylo nejlepší umístění v lize – 6.příčka za 21,31.

Účast na oblíbené soutěži v Srchu byla letos komplikována svatbou – snoubenci sice už na jaře dostali za uši, že se při vybírání termínu neřídili termínovkou, ale co naděláte…No dopadlo to dobře…bodíky do ligy byly a to ostatní … no žádná sláva. Tady nás omluvte, ze nedostatečnou dokumentaci, žádný fotograf do Srchu neodjel…

Ligu uzavírala kola v Kuněticích a Rokytnu, kde kluci posbírali poslední body a s celkovým součtem 65 jim patřilo celkové 8.místo.

Se sezonou jsme se, jako již tradičně, loučili v Morašicích…tady se holkám v podobě Morstelce ani klukům soutěžně moc nedařilo, zato sousedská družba po zbytek dne byla z těch, na které se nezapomíná…

Jak sami vidíte zažili jsme toho dost…nic z toho by ale nebylo, nebýt našeho široko daleko nejlepšího velení…a proto…díky chlapi!!!

Příspěvek byl publikován v rubrice Ze závodů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.